aktiviteetit uusi1400x290

Kesä
Talvi

Luonnosta voimaa arjen keskelle!

Mäntyharjussa on erinomaiset mahdollisuudet luontolomaan ja virkistäytymiseen. Merkittyjä patikointireittejä kunnassa on lähes 100 kilometriä, joista suuri osa lähtee keskustan tuntumasta. 

Pääreittimme kulkevat Mäntyharjusta läheiseen Repoveden kansallispuistoon, jonne on matkaa 33-50 kilometriä (riippuen kulkuvälineestä). Kansallispuistossakin on kattava retkeilypalveluverkosto. Puistosta voi vuokrata kanootin pin-koodilla ja majoittua vuokrakodassa tai mökissä. Alueen reiteistä saat tietoa kunnan neuvonnasta. 

Olemme panostaneet erityisesti maastopyöräilyyn, patikointiin, melontaan sekä hiihtoreitteihin. Perheitä varten meillä on ympärivuotinen metsäleikkipuisto monien reittien lähtöpisteessä Kisalalla. Kaikkien retkeilyreittien varrella on noin 20 kilometrin välein majoitusta ja noin 10 kilometrin välein ilmaisia, kunnan huoltamia taukopaikkoja jotka ovat yleisesti kaikille luonnosta nauttiville vapaasti käytettävissä. 

Mitä sinun tulee tietää Mäntyharjusta?

Meitä vakituisia asukkaita on täällä alle 7000, mikä tarkoittaa että meille pääsee hyvin junalla ja omalla autolla, mutta linja-autot kulkevat heikommin. Suurin osa asukkaista asuu keskustassa, jonne pääsee hyvin junalla. Katso tarkemmmin kohdasta Info/kulkuyhteydet.

Luonnonrauhaa ja hiljaisuutta hakeville suosittelemme syksyä ja talvenaikaa. Jos majoitut mökillä, katso sijainti tarkkaan, sillä meillä on yli 30 mökkimajoittajaa ympäri pitäjää. 

Soita tai laita sähköpostia - kerromme mielellämme lisää!

Mäntyharjun kunta/matkailuneuvonta
Asematie 3, 52700 Mäntyharju
Puh. (015) 770 111 (avoinna arkisin ma-pe klo 9-15) 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi