esteettomatreitit

Kesä
Talvi

Esteettömät reitit

Matoonginta

Immon luontopolku

Polku myötäilee Siirlahden rantaa, jatkuen Katiskalahden kaaripuusillan kautta luontokirkkoon. Luontokirkossa järjestetään esityksiä ja se on hyvä päiväkävelykohdekohde. Immon polku on 900 m pitkä. 

Lue lisää...

retkipyorailyRantareitti

Rantareitti

Pyhävedenrannassa polveileva maisemallisesti hieno ulkoilureitin osa, josta pääsee asfalttitieosuuksia pitkin taidekeskus Salmelaan sekä Iso-Pappilan museoalueelle. Rantareitti itsessään on hiekkatietä. Lähtöpisteenä Kesäravintola Kurkiniemi. Reitti näkyy keskustan aluekartassa (repäisykartta). 

Lue lisää...

 
pyhakoskenlaavu

Pyhäkosken laavualue

Kalamiesten rakentama laavu Pyhäkosken rannalla. Laavulle kulku on esteetön ja aivan laavun viereen pääsee autolla (laavu näkyy Vihantasalmentielle). Mäntyharjusta tietä pitkin matkaa 10,5 kilometriä. Laavulle pääsee myös Pyhäkosken ulkoilureittiä pitkin. 

Laavun osoite: Vihantasalmentie, 52700 Mäntyharju

Lue lisää...

 
sammalisenkota

Sammalisen kota-alue

Hiihtäjien aloitteesta rakennettu kota noin 6 km päässä Mäntyharjun keskustasta. Laavulle pääsee autolla. Kota ei ole esteetön, eikä myöskään ulkowc, mutta laavun ympäristössä voi liikkua pyörätuolilla. 

Lue lisää.... 

 
ruokohiekanlaavu

Ruokohiekan alue

Ruokohiekka sijaitsee Pyhäveden rannassa, Ruokoniementien päässä. Laavualueelle pääsee autolla. Mäntyharjun keskustasta laavulle on matkaa teitä pitkin 7 kilometriä.

Miekankosken-kahvila200X150

Esteetön kalastus ja Miekankoski

Tarvittavia kalastuslupia koskikalastukseen myydään kesäaikaan Miekankosken kahvilasta. Kosken viereen pääsee autolla jolloin voi käyttää kahvilan paikoitusaluetta. Miekankoskella on myös tulipaikka, kesäkahvila, turun rauhan muistomerkki, sepän paja ja pieni kesäpuoti. 

Lue lisää... 

 
patikointikansallispuistossa

Kansallispuiston esteettömyys

Saarijärven paikoitusalueelta pääsee ainakin Sukeltajanniemen tulipaikalle sekä Olhavanvuorelle ja Karhulahdelle. Venetaksi on myös mahdollinen pyörätuolin kanssa kulkeville ainakin SeikkailuviiKarin kohdalla. Päiväretkellä voi esimerkiksi mennä vesitaksilla Hillosensalmelta Karhulahteen, josta noin yhden kilometrin kävely Olhavan kiipeilykallioille hiekkatietä pitkin. Päivän päätteeksi takaisin Karhulahdelle ja vesitaksilla Hillosensalmelle. Tarkempia ideoita ja hintoja kannattaa tiedustella suoraan vesitaksi - ja ohjelmapalveluyrittäjiltämme, lue lisää... 

 

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi