laavutperheille1400X290

Kesä
Talvi

Laavut perheille

Mäntyharjun keskustan liepeillä on monia laavuja jotka sopivat koko perheen päiväretkikohteeksi. Laavuille ei ole tarkkoja osoitteita. Kaikki laavukohteet näkyvät vuonna 2014 uusitussa Mäntyharjun ulkoilukartassa. Karttaa voi ostaa mm. Mäntyharjun matkailuneuvonnasta ja R-kioskilta hintaan 10 euroa kpl. 

Nuotioniemen laavu

patikointilaavusisawc

nuotioniemenlaavu200x150

Laavulle pääsee Kirkonkylästä Iso-Pappilan museoalueelta Pappilanniemen ulkoilureittiä pitkin. Talvella laavulle pääsee jääreittiä. Mäntyharjun keskustasta 3,7 kilometriä. 

Lue lisää »

 

Tainan laavu

melontakalastuslaavusisawc

tainanlaavu

Laavulle vie pieni polku Varpasentieltä. Sopiva perheen pienemmille koska polkua pitkin laavulle on tieltä matkaa vain 400 metriä. Mäntyharju keskustasta 7 kilometriä. 

Lue lisää »

 

Ruokohiekan laavu

melontapatikointiuintilaavusisawc

ruokohiekanlaavu

Pyhäveden rannssa, Ruokoniementien päässä. Laavualue on esteetön ja perille saakka pääsee autolla. Mäntyharju-Repovesi melontareitin varrella, mutta siellä ei ole laituria. Talviakaan laavulle pääsee jääreittiä pitkin. Mäntyharjun keskustasta teitä pitkin 7 kilometriä.

Lue lisää »

 

Pyhäkosken laavu

patikointikalastuslaavusisawcparkkipaikka

pyhakoskenlaavu

Kalamiesten rakentama laavu Pyhäkosken rannalla. Laavulle kulku on esteetön ja aivan laavun viereen pääsee autolla (laavu näkyy Vihantasalmentielle). Mäntyharjusta sinne on tietä pitkin matkaa 10,5 kilometriä. Laavulle pääsee myös Pyhäkosken ulkoilureittiä pitkin. 

Lue lisää »

 

Uutelan laavu

patikointimaastopyorailypyorailyluontopolkulaavuluonnonnahtavyyssisawc

uutelanlaavu

Laavu on rakennettu metsän siimekseen vanhan torpan maille. Laavu sijaitsee Repoveden kansallispuistoon johtavan retkeilyreitin varrella. Talviaikaan laavulle pääsee hiihtoreittejä pitkin. Laavulle johtavan reitin varrelle on tekeillä luontopolkutauluja alkusyksystä 2014. Liikuntahalli Kisalasta retkeilyreittejä pitkin 3,5 kilometriä. 

Lue lisää »

 

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi