maastojuoksu

Kesä
Talvi

Maastojuoksu

Mäntyharjun reitit sopivat hyvin maastojuoksuun. Maasto on pääosin hiekkapäällysteistä sekä luonnontilaista mäntymetsänpohjaa. Reiteillä on jonkin verran myös kapeampaa polkuosuutta jossa on enemmän kiviä ja puunjuuria. 

Sauvakävelypuiston ulkoilureitit ovat pääosin tasattuja ja kovapohjaisia, joskin kapeita hiekkateitä, sillä aikoinaan rakennettuja purupohjia on purettu systemaattisesti jo vuosien ajan. Ennen vanhaan lenkkikengissä kun ei ollut niin hyviä iskunvaimennusominaisuuksia kuin nykyään, joten tiepohjien piti olla ominaisuuksiltaan joustavampia. Nykyisin kaivataan useimmiten kovapohjaisia teitä joiden käyttöminaisuudet ovat monipuolisia, eli siellä on myös miellyttävämpää pyöräillä. 

Maastojuoksu on nimensä mukaisesti juoksua maastossa. Juoksuradalla tai kadulla suoritettavaan juoksuun verrattuna maastojuoksu vaatii enemmän kestävyyttä ja sydämen sykkeen vaihtelu on suurempaa. Aloittelevalle juoksuharrastelijalle maastojuoksua pidetään hyvänä muotona, sillä alusta on pehmeämpi, eikä se näin rasita jalkoja yhtä voimakkaasti kuin kovempi maantiealusta. Maastossa liikkuminen myös rauhoittaa mieltä.

Mäntyharjun maastot ovat kunnonkohottajien mieliseutua (eli varsin mäkistä), joten jos olet tottumaton maastojuoksija niin aloita vähitellen. Voit hyvin käyttää hyödyksesi maastopyöräilijöille kokoamiamme reittivinkkejä juoksulenkkiesi suunnittelun pohjana.

Sanottua maastojuoksijan suusta: 

"Yleisesti ottaen hyvä ja vaihteleva juoksukohde, joskin tavallisen juoksijan kohdalta pienin varauksin. Maisemat etenkin Repoveden kansallispuiston päässä ovat upeat. Yleisesti ottaen opasteet ovat erittäin hyvin ja selkeästi tehty. Juoksimme Mäntyharjusta Repoveden kansallispuistoon patikointireittiä pitkin. Vaikein kohta oli Pitkäjärvellä. Kivikko Pitkäjärven länsipuolella oli polkujuoksijoille aivan hyvin juostavaa, mutta tavalliset juoksun harrastajat joutuivat kävelemään." - Kimmo Heikkinen, Finnish Maraton Runners, heinäkuu 2014.

Koko reitti reitti vie tavalliselta juoksijalta n. 5,5 tuntia ja polkujuoksijoilta 4,5 tuntia yhteen suuntaan ja kevyeen tahtiin, sisältäen tauot.

Finnish Maraton Runners video  

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi