reitinfilosofia1400X290

Kesä
Talvi

Reitin tekoa ohjanneet ajatukset

Projektipäällikön kynästä

Yhtenäisen reitistön luomista Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston välille alettiin tosissaan pohtia vuonna 2011 jolloin hankkeesta laadittiin ensimmäinen hankesuunnitelma. Yrittäjistä 45 lähti mukaan tekemään työtä reitistön aikaansaamiseksi.

Meillä on sinällään erikoinen asema suomalaisena retkeilykohteena, että meille pääsee junalla, olemme lähellä isointa lentokenttäämme (Helsinki-Vantaa) ja yksi Suomen suosituimmista kansallispuistosta sijaitsee varsin lähellä yhinkeskustaamme. Maastopyörä- melonta - ja patikointireitit lähtevät aivan keskustan tuntumasta. Voit vuokrata maastopyörän, majoitusta alku- keski -ja päätepisteestä sekä hyödyntää taksipalveluitamme kuten Repoveden alueen venetakseja. Voit yhdistellä aktiviteetteja; meloa Linkkumyllylle, maastopyöräillä kansallispuistoon, majoittua vuokramökissä ja patikoida hienoissa maisemissa - kaikki samana viikonloppuna. Valittavanasi on kymmniä kilometrejä sisämaa- ja vesireittejä. Tällä internet-sivustolla niputimme kaikki vaihtoehdot yhteen ja esittelemme yrittäjien palveluita tarkemmin. 

Ihmisten täytyy saada nähdä ja kokea itse, mikä voima metsissämme on ja minkä rauhan jo pienikin viipymä Sinussa saa aikaan. Monet Mäntyharjulaiset itse ovat niin tottuneita ympärillään olevaan luonnonkauneuteen että heidän on täysin mahdotonta ymmärtää kuinka ainutlaatuiselta se tuntuu vaikkapa Pietarilaisesta, jonka kotikerrostalossa on saman verran asukkaita kun koko Mäntyharjussa.

Me olemme Portti. Pohjoinen Portti Repovedelle. Portti Järvi-Suomeen. Portti Kesään. Sinun Porttisi Luontoon.

Erittäin tärkeä tekijä olivat myös lapset. Pulkkamäki syntyi ajatuksesta, miten saada lapset liikkumaan hauskalla tavalla. Oheen syntyi metsäleikkipuisto, eli ikään kuin reitistö pienoiskoossa, lasten itse tekemien suunnitelmien pohjalta.

Mitä parempia elämyksiä ihmiset saavat – sitä varmemmin saamme luonnon säilymään myös seuraavalle sukupolvelle. Olemme vasta aloittaneet työmme. Ihmisten innostaminen retkeilemään auttaa meitä edelleen ponnistelemaan reittien ja palveluiden eteen. Teemme sen niin hyvin kuin osaamme.suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi