immonluontopolku

Kesä
Talvi

Immon luontopolku

Immon poluksi ristitty luontopolku on yksi harvoja esteettömiä reittejä Mäntyharjussa. Polulla on muutamia historia- ja luontoaiheisia infotauluja ja se sijaitsee taidekeskus Salmelaa vastapäätä, vanhassa kirkonkylämiljöössä. 

Polku myötäilee Siirlahden rantaa, jatkuen Katiskalahden kaaripuusillan kautta luontokirkkoon. Polun kokonaispituus on 900 metriä/suunta. 

Katiskalahden sillan alueella on tulipaikka ja neljä maisemankatselu/ongintapaikkaa, jonne mahtuu pyörätuolilla. Kesäaikaan Siirlahden maisemapolun alkupäässä palvelee kirkonkylän kioski. Kävelyetäisyydellä on ravintola Kesäheinä sekä taidekeskus Salmela. Päänäyttelyyn pääsee myös rullatuolilla. Tarkempia tietoja kannattaa kysellä Salmelasta suoraan: www.taidekeskussalmela.fi

Ympyrälenkki

3,5 kilometrin ympyrälenkin saat jatkamalla hiekkatieosuuksia pitkin lähtöpisteeseen. Luontokirkon jälkeen polku jatkuu hiekkatienä kulkusuunnasta nähden oikealle kiertäen Jyrkänniementien kautta Kyröntielle (käänny jälleen oikealle) ja sieltä takaisin Mäntyharjuntielle lähtöpisteeseen. Hiekkatieosuudet näkyvät lähtöpisteen kartassa mutta niitä EI ole merkitty maastoon. Hiekkatieosuuksilla ei ole kevyenliikenteen väylää. 

Immon polun tarina 

Immon polku on saanut nimensä pitkän linjan vapaaehtoistyömiehen ja Kirkonkylän kylätoimikunnassa vahvasti vaikuttaneen Ilmari Nikkisen mukaan. Polun katetut osat sekä kaarisilta luontokirkkoineen saatiin päätökseen vuonna 2011.Toteutusvastuusta vastasi Kirkonkylän kylätoimikunta Mäntyharjun Reissupolku ry:n ollessa talkootyössä vahvasti mukana. Immon polkua ylläpitää Kirkonkylän kylätoimikunta. 

Hyvä tietää 

Polulla ja luontokirkossa järjestettävistä tilaisuuksista tulee sopia Mäntyharjun seurakunnan kanssa, joka on vuokrannut maa-alueen immon polun käyttöön. Polku sijaitsee Mäntyharjun kirkon vieressä, joten parkkitilaa löytyy myös linja-autoille. 

Immon Luontopolku 
os. Mäntyharjuntie 22
52700 Mäntyharju 

Mäntyharjun seurakunta 
os. Kompantie 6
52700 Mäntyharju 
www.mantyharjunseurakunta.fi

 

Avaa karttapalvelussa

pysykartallakesa

 

Kohde-info

soveltuvuus

Soveltuvuus
Päiväretkikohde, ryhmille

opasteet

Opasteet
Ei. Lähtöpisteessä kartta

Saavutettavuus

patikointi

Esteetön reitti, liityntäreitti Repoveden kansallispuistoon. 

Palvelut

kahvila

Lähtöpisteessä kesäkahvila

Kohteessa

infotaulu

Infotaulu

nuotiopaikka

Nuotiopaikka

luonnonnahtavyys

Luontopolku

nahtavyysmuseo

Nähtävyys (kirkko)

esteetonpaasy

Esteetön reitti

taukopaikka

Taukopaikka

parkkipaikka

Parkkipaikka

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi