Miekankoskiuusikuva

Kesä
Talvi

Miekankoski

Miekankoskella sijaitsee uittomuseo,Turun rauhan muistomerkki sekä pieni kahvila- ja tilausruokapalvelu. Kalamiesten tuntema koskikalastus- ja virkistysalue. Alueella on myös käsityömyymälä sekä sepän paja. 

Mäntyharjun museon kokoelmiin kuuluva Miekankosken uittomuseo sijaitsee aidossa tukkilaisympäristössä Miekankoskella, noin 10 kilometrin päässä Mäntyharjun kirkonkylästä. Uiton aika Miekankoskessa päättyi vuonna 1975. Puun matkaan metsistä tehtaille voi kuitenkin tutustua uittomuseon näyttelyssä. Saaren rakennukset ovat peräisin uiton ajalta luoden aidon uittoympäristön tunnelmaa. Kokoelmat omistaa Mäntyharjun kunta, mutta avoinna pidosta huolehditaan Miekankosken kahvilan toimesta. Museoon on vapaa pääsy. 

Hyvä tietää 

Miekankosken Luontaisia saalislajeja ovat siika, taimen sekä säynävä. Istukaslajeina ovat taimen sekä harjus. Sallittuja kalastusmenetelmiä koskessa ovat heitto -ja perhokalastus. Palveluvarustukseen kuuluvat tulipaikka sekä kahvila jossa myydään myös alueen kalastuslupia. 

Paikan päältä voi vuokrata kanootin, kajakin, soutuveneen ja polkupyörän. Kahvilalla on tarjolla myös huone -ja mökkimajoitusta sekä tukkilaissauna. Miekankosken kautta kulkee Mäntyharju-Repovesi - melontareitti läheiseen kansallispuistoon. Yksi Mäntyharjun postilaatikkopyöräilyn kohteista. 

Miekankoski

Miekankoskentie 942
52700 Mäntyharju
Puh. 0400 653 281
www.miekankoskenkahvila.com

Avaa karttapalvelussa

pysykartallakesa

Kohde-info

soveltuvuus

Soveltuvuus
Päiväretkikohde, pyöräilyreittien varrella 

opasteet

Opasteet
Miekankoskentien varrella 

kalastus

Kalastusmahdollisuus 

Saavutettavuus 

melonta

Mäntyharju-Repovesi -melontareitin varrella 

pyoraily

Postilaatikkopyöräilykohde 

Palvelut

mokkipalvelut

Mökkipalvelut

ostokset

Ostokset

kahvila

Kahvila

elamyspalvelut

Elämys/ohjelmapalvelut

kahvila

Välinevuokraus

Kohteessa

nahtavyysmuseo

Nähtävyys/museo/muistomerkki 

nuotiopaikka

Nuotiopaikka

parkkipaikka

Parkkipaikka

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi