taidekeskussalmela

Kesä
Talvi

Taidekeskus Salmela

Yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista kulttuuritapahtumista.

Salmelan yhtenä toiminnan keskeisenä tavoitteena on kulttuurihistoriallisesti merkittävän ympäristön suojeleminen, elävöittäminen ja käyttöönotto. Pääosa Salmelan vierailijoista tutustuu laajaan taidealueeseen mutta taidekeskus järjestää alueella myös muuta toimintaa, kuten konsertteja ja tapahtumia. Salmela sijaitsee Mäntyharjun arvokkaassa kirkonkylämiljöössä Pyhäveden rannalla. Näyttelyrakennukset on otettu käyttöön Unescon suositusten ja museoviraston ohjeiden mukaisesti, joten niissä on myös suoritettu museoviraston hyväksymiä laajoja entisöintitöitä. Viehättävä Maisemapuisto huvimajoineen yhdistää Salmelan näyttelytiloja. Maisemapuistossa sijaitseva kahvila-ravintola Kesäheinä toimii kuvataiteen näyttelytilana sekä ruokakulttuurin edistäjänä.

Lisätietoa aukioloajoista ja virtuaaliesittelyn löydät taidekeskuksen omilta sivuilta.

Hyvä tietää

Pienten lasten kanssa taidekeskukseen suuntaavien kannattaa kysäistä lapsille suunnattua seikkailutehtävää mukaan taidekierrokselle. Maisemapuisto sekä läheinen Immon luontopolku ja kirkonkylän kioski ovat myös pitäneet huolen siitä, että lapsiperheitä näkyy alueella vuosi vuodelta enemmän. Läheinen ruokaravintola Kesäheinä tarjoaa hyvät tilat perheen pienimpiä ajatellen.

Mäntyharjun kunnan museoalue Iso-Pappila sekä Korsumuseo sijaitsevat molemmat kävelyetäisyydellä taidekeskuksesta. Salmelaan pääsee myös vesitse.

Taidekeskus Salmela
Mäntyharjuntie 25
52700 Mäntyharju
Puh. 050 338 8114
www.taidekeskussalmela.fi

 

Avaa karttapalvelussa

pysykartallakesa

Kohde-info

soveltuvuus

Soveltuvuus
Päiväretkikohde, ryhmät, perheet

Saavutettavuus

pyoraily

Pyöräilyreittien varrella 

Palvelut

ostokset

Ostokset

ravintola

Ravintola

elamyspalvelut

Näyttelykierrokset 

Kohteessa

nahtavyysmuseo

Nähtävyys

sisawc

WC sisällä

esteetonpaasy

Esteetön pääsy

parkkipaikka

Parkkipaikka

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi