uimarannat

Kesä
Talvi

Uimarannat

Mäntyharjussa on kolme virallista keskusta-alueella sijaitsevaa uimarantaa; Haapaseläntien päässä, Pekkolanlammen rannalla sekä Kurkiniemssä. Mäntyharju-Repovesireittien varrella sijaitsevaan Pitkäjärven rantaan on myös tehty pieni uimaranta. 

Pekkolanlammen ranta sopii jo uimaan oppineille paremmin, sillä ranta viettää melko jyrkästi järveen. Myös Pekkolanlammella on pukukoppi, laituri ja beacvolleykenttä. Viralliset uimarannat on merkitty Mäntyharjun keskusta-alueen karttaan jota saa Mäntyharjun kunnan matkailuneuvonnasta. 

Karttalinkki keskustan rannoille 

Uimarannat haapaselantie

Haapaseläntie

Haapaselän uimaranta sijaitsee Mäntyharjun taajama-alueella Haapaseläntien pohjoispäädyssä. Ranta on matala ja hiekkapohjainen. Rannan tuntumassa on myös pukukopit.Haapaseläntie soveltuu hyvin myös perheen pienimmille sillä ranta on pitkään matalaa. Kokeneempia uimareita varten rannassa on laituri. Haapaseläntiellä on myös pieni leikkipaikka ja matonpesupaikka. Matkaa Mäntyharjun keskustasta on 1,5 kilometriä. Haapaseläntiellä pääsee Mäntyharjun keskustasta myös maisemallisesti hienoa Rantareittiä pitkin. 
 

Uimarannat Kurkiniemi

Kurkiniemi

Kurkiniemen kesäravintolan yhteydessä sijjaitseva pieni uimaranta aivan Mäntyharjun keskustassa. Juna-asemalta matkaa on 100 metriä ja liikenneympyrästäkin vain 400 metriä. Kurkiniemessä vuokrataan myös rantasaunaa yksityiskäyttöön. Alueella on rantalentopallokenttä sekä keseäravintola. Kurkiniemessä ei ole toistaiseksi virallista uimarantaluokitusta. 

www.kurkiniemi.fi/palvelut

 

Uimarannat Pitkajarvi

Pitkäjärvi

Pitkäjärvi sijaitsee Mäntyharjusta Repoveden kansallispuistoon johtavan patikointireitin varrella. Laavulle pääsee myös maastopyöräreittiä pitkin (se on 400 m reitiltä sivussa). Laavulle on opasteet molemmilta reiteiltä. Mäntyharjusta matkaa kertyy reittejä pitkin 12 kilometriä. Laavun lisäksi Pitkäjärven rantaan on tehty ympäristötaideteoksia. Kalaisa järvi on suosittu mato-ongintapaikka. Laavulla on myös pieni laituri. Pitkäjärvellä ei ole virallista uimarantaluokitusta. 

 

suursavoop   kuoma   pitajanuutiset   hewsaw   kkauppa   mantyharju  masek   maakuntaliitto   vipuvoimaaeu   eualuekehitysrahasto    repovesi